آیا شستشوی سبزیجات با نمک کافی است؟ | تغذیه سالم

شستشوی سبزیجات با نمک کافیه؟

علی اکبر کمالی اردکانی گفت: سبزیجات یکی از فسادپذیرترین اجناس کشاورزیه چراکه این محصول در مزرعه ممکنه با مدفوع حیوانات و یا جریان فاضلابا آغشته شه و خیلی راحت می تونه انگل پذیر باشه پس واسه جلوگیری از آثار بد اون باید از مناسب ترین روش واسه شستشوی سبزیجات استفاده کرد.

ایشون گفت: در مرحله اول سبزیجات باید پاک سازی شن، یعنی اول سبزیجات رو خوب پاک کنین و شست و شو بدین تا مواد زائد و گل و لای اون برطرف شه و در مرحله بعد انگل زدایی انجام شه طوری که سبزیجات رو در یه ظرف متناسب با اندازه سبزی، ریخته و به ازای هر لیتر، ۳ تا ۵ قطره مایع ظرف شویی معمولی به اون اضافه کرده و ظرف رو از آب پر کرده و یکم به هم بزنین تا تموم سبزی در داخل کف آب قرار گیرد.

این کارشناس صنایع غذایی ادامه داد: مدت پنج دقیقه سبزی رو در کف آب نگه دارین، بعد سبزی رو از روی کف آب جمع آوری کرده و کف آب رو تخلیه کنین. ظرف و سبزی رو دوباره با آب سالم شست وشو بدین تا تموم انگلا و باقیمونده مایع ظرف شویی از اونا جدا شه.

ایشون اضافه کرد: در مرحله بعد باید سبزیجات ضدعفونی شن که واسه ضدعفونی و از بین بردن میکروبا، به ازای هر ظرف پنج لیتری، یه گرم یا نصف قاشق چای خوری پرکلرین ۷۰ درصد، به طور کامل حل کنین تا محلول ضد عفونی کننده به دست آید، بعد سبزی انگل زدایی شده رو به مدت پنج دقیقه در این محلول ضدعفونی

کننده بذارین تا میکروبای اون از بین برن.

کمالی اردکانی اضافه کرد: اگه پرکلرین در دسترس نباشه می تونین از هر ماده ضدعفونی کننده مجاز دیگری که در داروخانه ها هست، طبق دستورالعمل مصرف اون استفاده کنین.

کمالی اردکانی اضافه کرد: مرحله پایانی، مرحله شستشو سبزیجاته، در این مرحله سبزی ضدعفونی شده رو به طور دوباره با آب سالم بشورید تا باقی مونده کلر از اون جدا شه و بعد استفاده کنین.

این کارشناس صنایع غذایی گفت: واسه نگهداری این جور سبزیجات باید آب سطح سبزیجات به طور کامل گرفته شه چون احتمال رشد میکروبا بعد از شستن سبزیجات در سطح آب، بسیاره.

جمع آوری: گروه ۷ گنج

.

منبع : ۷ganj.org

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *